Рецепти приготування супів-пюре з фото
Самий легкий суп-пюре з гарбуза
Вам знадобиться:
- М’якоть гарбуза – 0,5 кг
- М’ясний бульйон – 450 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Сіль, приправа каррі – за смаком.
- Наріжте гарбуз невеликими шматочками.
- Для приготування скористайтесь посудиною з товстим дном. Розтопіть в ній половину вершкового масла і смажте цибулю до золотистого кольору.
- Потім посипте його приправою каррі і додайте масло, що залишилося, тушкуйте ще кілька хвилин.
- Помістіть в ємність, у якій пассеровался цибуля, гарбуз, влийте бульйон, трохи води і посоліть. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 25 хвилин.
- Коли гарбуз буде готова, перетворіть суп у пюре за допомогою блендера.
- Зробити суп ще смачніше можна, включивши в перелік інгредієнтів відварене куряче м’ясо і різні овочі.
Варіантом такого супу з додаванням м’яса може бути суп-пюре з фрикадельками, для використання підійде будь-який вид фаршу.
Суп-пюре з кабачків і картоплі
Потрібно запастися:
- М’ясний бульйон – 1 л
- Вершки або жирна сметана – 150 мл
- Кабачки — 5 шт середнього розміру
- Цибуля – 1 шт
- Картопля – 2-3 шт
- Морква – 1 шт
- Соняшникова олія для смаження
- Часник – 2 зубки
- Сіль, перець.
- Очистіть і не крупно наріжте овочі, пережарьте їх на розпеченому рослинному маслі хвилин 10.
- Перекладіть смажені продукти в каструлю, залийте їх бульйоном і варіть до м’якості.
- Паралельно нагрійте вершки.
- Злийте з каструлі бульйон в окрему посудину, а овочі пюрируйте.
- Потім додайте гарячі вершки і частину бульйону, додайте до супу однорідну консистенцію, підігрійте до появи пухирців і відразу вимкніть.
- Доречно подавати таку страву з скибочками грінок.
Морквяний суп-пюре
Суп-пюре з овочів
Суп-пюре з кабачків і брокколі
Суп-пюре з додаванням кольорової капусти
Крем-суп з креветками
Суп-пюре зі спаржею