Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото

Рецепти приготування супів-пюре з фото

Самий легкий суп-пюре з гарбуза

Вам знадобиться:

  • М’якоть гарбуза – 0,5 кг
  • М’ясний бульйон – 450 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Сіль, приправа каррі – за смаком.

  • Наріжте гарбуз невеликими шматочками.
  • Для приготування скористайтесь посудиною з товстим дном. Розтопіть в ній половину вершкового масла і смажте цибулю до золотистого кольору.
  • Потім посипте його приправою каррі і додайте масло, що залишилося, тушкуйте ще кілька хвилин.
  • Помістіть в ємність, у якій пассеровался цибуля, гарбуз, влийте бульйон, трохи води і посоліть. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 25 хвилин.
  • Коли гарбуз буде готова, перетворіть суп у пюре за допомогою блендера.
  • Зробити суп ще смачніше можна, включивши в перелік інгредієнтів відварене куряче м’ясо і різні овочі.

Варіантом такого супу з додаванням м’яса може бути суп-пюре з фрикадельками, для використання підійде будь-який вид фаршу.

Суп-пюре з кабачків і картоплі

Потрібно запастися:

  • М’ясний бульйон – 1 л
  • Вершки або жирна сметана – 150 мл
  • Кабачки — 5 шт середнього розміру
  • Цибуля – 1 шт
  • Картопля – 2-3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Соняшникова олія для смаження
  • Часник – 2 зубки
  • Сіль, перець.

  • Очистіть і не крупно наріжте овочі, пережарьте їх на розпеченому рослинному маслі хвилин 10.
  • Перекладіть смажені продукти в каструлю, залийте їх бульйоном і варіть до м’якості.
  • Паралельно нагрійте вершки.
  • Злийте з каструлі бульйон в окрему посудину, а овочі пюрируйте.
  • Потім додайте гарячі вершки і частину бульйону, додайте до супу однорідну консистенцію, підігрійте до появи пухирців і відразу вимкніть.
  • Доречно подавати таку страву з скибочками грінок.

Морквяний суп-пюре

Суп-пюре з овочів

Суп-пюре з кабачків і брокколі

Суп-пюре з додаванням кольорової капусти


Крем-суп з креветками

Суп-пюре зі спаржею