Сирний суп: варіанти приготування
Сирний суп з додаванням рису
Загальноприйнято подавати сирні супи у вигляді пюре. Навіть з естетичної точки зору вони виглядають більш апетитно.
- Займіться заздалегідь заготівлею сухариків: крупно порізані шматки хліба підсушіть в духовій шафі на невисокій температурі.
- Зажарте цибулю і моркву (по одній штуці) до золотистого кольору, в кінці приправте улюбленими спеціями.
- Рис промити до прозорої води. У каструлі закип’ятити воду і відправте туди варитися рис і засмажені овочі.
- Тим часом 2-3 картоплини очистіть від шкірки і поріжте кубиками.
- Через кілька хвилин після закипання води киньте в неї варитися картоплю.
- Далі приступайте до нарізки плавленого сиру, 200 грам буде достатньо. Просто наріжте його кубиками, можна натерти на тертці.
- Коли картопля і рис зваряться, розчиніть в супі сир до однорідності, посоліть і додайте свіжу зелень.
- Сирний суп готовий, за допомогою блендера йому можна надати кремову текстуру, а можна залишити все як є.
- Базою для цього супу взята звичайна вода, з якої виготовлений овочевий бульйон. Але для додання супу більш яскравого смаку використовуйте куряче м’ясо для приготування м’ясного бульйону.
Для створення неповторного аромату сирного супу скористайтесь не тільки свіжою зеленню, але і сумішшю улюблених спецій. Для цього скріпіть їх у формі невеликої волоті або помістіть в марлевий мішечок. Помістіть їх в каструлю одночасно з м’ясом і так само разом з ним вийміть з бульйону.