Легкий сирний суп у французькому стилі
Кількість необхідних продуктів розраховуйте з обліку: один картоплю і половина цибулини на людину. Для використання сиру ідеальна буде пропорція – 100 г твердого сиру на літр рідини.
- Очищений цибулю і картоплю помістіть в ємність, у якій буде варитися суп.
- Залийте овочі водою або заздалегідь приготовленим курячим бульйоном, посоліть і варіть до готовності на маленькому вогні.
- Готові овочі дістаньте з каструлі і перетворити на пюре за допомогою блендера.
- Потім пюреобразную масу перемішайте з бульйоном і прокип’ятіть.
- Далі до супу додайте вершки, буквально столову ложку на порцію, і продовжите готування.
- Сир з твердих сортів натріть на дрібній тертці і додайте в бульйон, постійно помішуючи до придбання супом однорідної консистенції.
- Приготуйте сухарики: багет або будь-який інший вид хлібних виробів наріжте великими кубиками і підсмажте на розпеченій сковороді, їх також можна засушити в духовці.
- Прикрасьте тарілку готового супу сухариками і зеленню.