Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото

Сушені гриби ніжний крем-суп

Потреби:

  • гриби в сухому вигляді – 120 г,
  • масло вершкове – 60 р,
  • склянка жирної сметани,
  • 2 ст л борошна,
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Гриби ретельно промити і замочити їх у воді, бажано на ніч.
  • По закінченню вказаного часу настояну воду злити, гриби залити проточною водою і варити на маленькому вогні близько двох годин, солити воду не потрібно.
  • Долити в каструлю воду, щоб обсяг рідини доходив до трьох літрів, додати сіль, спеції, кип’ятити ще хвилин 20.
  • Додайте борошно і кілька ложок грибного бульйону до сметані, перемішайте і влийте в каструлю, доведіть до кипіння.
  • Такий суп прекрасний у подачі з галушками або локшиною.
  • Для приготування простих галушок візьміть: третю частину яйця, пару ложок бульйону з каструлі з грибами (холодного), борошно, сіль, перець.

    • Із зазначених продуктів замішайте тісто, не дуже густе, але і щоб не липло до рук.
    • Отщипывайте по пів чайної ложки тіста і кидайте в суп за 10 хвилин до готовності. Цей етап проводитися перед додаванням в бульйон сметанної суміші.
    • Посипте готову страву подрібненою зеленню кропу.