Смачний грибний суп зі свіжими і сушеними грибами
Рецепт типового супу зі свіжими грибами і картоплею
Склад:
- півкілограма свіжих грибів,
- рослинна олія для смаження,
- близько двох літрів води,
- 5 картоплин,
- цибулина,
- морква,
- кілька ложок вершкового масла,
- сіль, спеції за смаком.
Етапи приготування:
- Очищені гриби ріжемо шматочками середнього розміру, потім підсмажуємо з додаванням вершкового масла.
- Пересипаємо смажене в каструлю, заливаємо водою, після закипання варимо на повільному вогні 30 хвилин.
- Додаємо в киплячу воду заздалегідь нарізану картоплю.
- Робимо зажарку з цибулі, моркви і рослинного масла, додаємо її в бульйон.
- Приправляємо суп спеціями, солимо, кидаємо туди лавровий лист і варимо до готовності картоплі.
- Подаємо страву зі сметаною або майонезом, вершкове масло додасть страві ніжний смак.