Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото
Курячий супчик: секрети приготування
Ці шпаргалки допоможуть вам приготувати відмінні курячі супи і бульйони без всякого праці:
Набирати воду в каструлю, де знаходиться куряче м’ясо, необхідно тільки в холодному вигляді, ні в якому разі не гарячу. Після закипання воду з каструлі обов’язково зливайте, інакше з першим бульйоном в організм можуть потрапити небезпечні для здоров’я добавки, якими годують курей. Потім промийте і залийте м’ясо проточною водою для варіння.
Коли мова йде про свіжому м’ясі домашньої курки, а не виробничих бройлерів, то на приготування такого калорійного і поживного бульйону піде не менше двох годин.
Істинно вдалий суп вимагає достатньої кількості солі, інакше саме м’ясо вийде прісним, а смак супу простакуватий, але у всьому грає роль ваш смак.
Віддавати перевагу варто свіжим, а не морозивом продуктів: в процесі розморожування курка втрачає власну рідина, що робить м’ясо сухим.
Якщо в рецепті курячого супу присутні морожені овочі, додати їх у бульйон слід за чверть години до закінчення варіння.
Підбирайте каструлю широкого діаметра з потовщеним дном, у неї температура від конфорки розподілитися рівномірно.
Після закипання води, зменшіть вогонь до можливого мінімуму, інакше бульйон буде каламутним, а м’ясо – жорстким.
Великий плюс отримують курячі ніжки при виборі частин птиці для супу. З них вийде чудовий навар, а суп придбає желеподібну консистенцію. Перед початком приготування супу обдайте ніжки окропом. Шкірку з ніжок потрібно знімати, тільки коли вони будуть готові.
Більш густої консистенції супу можна досягти, проварюючи м’ясо з кістками, а не окремо м’якоть: так смак готового блюда буде більш збагаченим.
Порада для тих, у кого найсуворіша дієта з мінімальним використанням жиру. Спершу зваріть курячий бульйон, як це робите завжди. Потім остудіть його, щоб зверху з’явилася жировий прошарок. Приберіть цей застиглий жир. Продовжуйте варити задуманий згідно рецепту суп з додаванням овочів і прянощів.
Курячий суп з яєчною локшиною
Вам знадобиться:
Соняшникова олія для смаження
Цибулю, порізану кубиками, 2 шт.
Морквина, 3 шт тертий на крупній тертці
Стебла селери, 3 шт, крупно нарізані
Куряче м’ясо -1,5 кг
Вода для бульйону – 3 л, (на розсуд)
Зелень, сіль, перець, спеції за смаком
350 г яєчної локшини
1 яйце
Сік лимона — 1 ст л.
Порції супу розраховані для великої родини.
Притомите на повільному вогні цибулю, моркву і селеру до м’якості.
Відваріть м’ясо і приготуйте курячий бульйон, керуючись порадами, наведеними вище, посоліть і додайте улюблені спеції.
Витягніть курку з каструлі, відокремте м’ясо від кісток, і почніть приготування локшини.
Додайте в блюдо яєчну локшину і проваріть після закипання 10 хвилин.
Перемістіть пасеровані овочі зі сковороди в каструлю.
Куряче яйце збийте з свіжовичавленим соком лимона, влийте цю суміш у суп, паралельно помішуючи його.
Відправте назад в каструлю відокремлене чисте м’ясо, доведіть до потрібного смаку і подавайте гарячим.