Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото

Суп харчо: оригінальний рецепт

Необхідні заготовки:

  • Грудна частина яловичини — 450 г
  • Рис — 0,5 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Помідори – 3 шт або пару ложок томатної пасти
  • Часник — 3-4 зубки
  • Соняшникова олія для смаження
  • Сіль, перець, лавровий лист, приправа хмелі-сунелі
  • Свіжа зелень – 1 пучок.

  • Підготуйте м’ясо для варення, промийте і розділіть його на досить великі шматочки.
  • Злийте перший бульйон і продовжуйте варити м’ясо в новій чистій воді трохи більше півгодини. Вогонь збавте до мінімуму, накрийте каструлю кришкою.
  • Рисову крупу ретельно промийте і залийте холодною водою на 15 хвилин.
  • Очищену цибулину наріжте кубиками. Те ж саме виконайте з помідорами.
  • Видаліть держак і насіння з болгарського перцю, наріжте його соломкою.
  • На розпеченій сковороді в рослинному маслі обсмажте цибулю протягом пари хвилин.
  • Киньте в сковороду нарізану перець і помідори (або томатну пасту), помішуйте протягом декількох хвилин.
  • У каструлю до м’ясного бульйону відправте тушковані овочі і рис. Варіть ці інгредієнти до повної готовності хвилин 30.
  • Дрібно порубаєте зелень. Часник подрібніть за допомогою чесночницы або товкачика.
  • За кілька хвилин до того, як суп буде готовий, приправити страву спеціями, часником і лавровим листом, а також дрібно нарізаною зеленню.
  • Ось і готовий грузинський суп – харчо!