Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Рецепт найсмачнішого тесту для мантів

  • На столі або в глибокій ємності просіяти борошно, зробити в ній поглиблення.
  • Вбити в нього яйце, всипати сіль, все ретельно розмішати ложкою.
  • Поступово додавати воду, помішуючи тісто і не даючи утворюватися комкам.
  • Коли вся вода «піде» в борошно, у вас вийде досить жорстке, але еластичне тісто.
  • Якщо тісто «просить» ще борошна, додайте трохи, але не переборщіть. Залиште трохи борошна на присипку.
  • Чим довше ви його будете місити, тим краще, але загальний час вимішування — не менше 10 хвилин.
  • Для того щоб тісто стало м’якше і податливі при розкочуванні, накрийте його пакетом або обмотайте харчовою плівкою і залиште відпочити на столі хвилин на 20.

    Універсальне тісто для мантів готове, тим часом можна зайнятися приготуванням начинки. Ви можете зліпити манти класичної форми, а можете дати волю фантазії і створити гарну, хитромудре, святкове блюдо, якщо скористаєтеся нашими порадами зі статті про способи ліплення мантів.

    А як правильно розкачати тісто на манти і красиво їх защипнути, дивіться на відео.

    Не забудьте заглянути в нашу статтю про найсмачніший тесті для чебуреків, в ній ви обов’язково знайдете варіант на свій смак.