Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Манти з м’ясом по-узбецьки

Технологія приготування мантів по-узбецьки не надто відрізняється від класичної. Основна відмінність – в інгредієнтах страви. Якщо ви все ж мають намір спробувати цей варіант мантів, запасіться такими продуктами.

  • Тісто для мантів робимо вже освоєному рецептом, як у класичному варіанті.
  • Всі інгредієнти фаршу подрібнюємо кубиком і змішуємо.
  • Щедро присмачую фарш спеціями, солимо і ретельно перемішуємо.
  • На підготовлені однакові пласти тіста викладаємо по 1 ст л начинки.
  • Защипуємо манти, надаємо їм традиційну форму.
  • Секрет: зліплені шви мантів повинні бути схожі конфігурацією на витягнуту по горизонталі букву «Н». Після чого куточки, що представляють собою нижню частину «ніжок» літери Н, підтягуємо один до одного і з’єднуємо.

    Решітки каскана мантоварки щедро змащуємо рослинним маслом, розміщуємо на них манти і готуємо страву протягом 40-50 хвилин. До речі, їсти манти по-узбецьки слід неодмінно руками.