Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Класичні манти з м’ясом: покроковий рецепт з фото

Це той рецепт, до якого всі ми звикли, і який абсолютно адаптований під кухню нашої країни. Для нього візьмемо наступні продукти.

Тісто замішуємо за рецептом, представленому вище, або вибираємо вподобаний з представлених тут. І якщо з тестом все ясно, і головне його як слід вимішати, то саме начинка робить манти справжніми мантами.

  • Яловичину нарізати кубиками однакового розміру, приблизно 0,5Х0,5 см.
  • Зі свининою проробити те ж саме.
  • Цибулю очистити і подрібнити так само кубиком. Якщо не хочете «плакати», можете провернути його в блендері, але за правилами його потрібно саме різати вручну.
  • Сало подрібнити на не дуже великі шматочки.
  • Поміщаємо всі інгредієнти фаршу в глибоку миску.
  • Ретельно перемішуємо, додаємо сіль і спеції за смаком і ось, що отримуємо в результаті.
  • Підготовлене тісто розділяємо на джгути діаметром 2,5 см, після чого поділяємо кожен з них на рівні шматочки і надаємо їм однакову форму.
  • Кожен шматочок розгортаємо в пласт, товщиною не більше 2 мм
  • Викладаємо начинку на тісто стільки, щоб можна було його защипнути за обраним вами способом. Дотримуючись технології, закручуємо всі манти.
  • Подтапливаем вершкове масло і занурюємо в нього кожен мант нижньою частиною, після чого розміщуємо їх на каскане мантовницы або пароварки.
  • Стежте, щоб манти не були розташовані занадто близько і не стикалися один з одним, інакше в процесі готування вони склеятся.
  • Ставимо касканы на каструлю з киплячою водою (обов’язково дочекайтеся кипіння) і варимо протягом 45 хвилин.
  • Викладаємо на тарілку, заливаємо розтопленим вершковим маслом, прикрашаємо зеленню і насолоджуємося смачним гарячим стравою.