Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів
Класичні манти з м’ясом: покроковий рецепт з фото
Це той рецепт, до якого всі ми звикли, і який абсолютно адаптований під кухню нашої країни. Для нього візьмемо наступні продукти.
Тісто замішуємо за рецептом, представленому вище, або вибираємо вподобаний з представлених тут. І якщо з тестом все ясно, і головне його як слід вимішати, то саме начинка робить манти справжніми мантами.
Яловичину нарізати кубиками однакового розміру, приблизно 0,5Х0,5 см.
Зі свининою проробити те ж саме.
Цибулю очистити і подрібнити так само кубиком. Якщо не хочете «плакати», можете провернути його в блендері, але за правилами його потрібно саме різати вручну.
Сало подрібнити на не дуже великі шматочки.
Поміщаємо всі інгредієнти фаршу в глибоку миску.
Ретельно перемішуємо, додаємо сіль і спеції за смаком і ось, що отримуємо в результаті.
Підготовлене тісто розділяємо на джгути діаметром 2,5 см, після чого поділяємо кожен з них на рівні шматочки і надаємо їм однакову форму.
Кожен шматочок розгортаємо в пласт, товщиною не більше 2 мм
Викладаємо начинку на тісто стільки, щоб можна було його защипнути за обраним вами способом. Дотримуючись технології, закручуємо всі манти.
Подтапливаем вершкове масло і занурюємо в нього кожен мант нижньою частиною, після чого розміщуємо їх на каскане мантовницы або пароварки.
Стежте, щоб манти не були розташовані занадто близько і не стикалися один з одним, інакше в процесі готування вони склеятся.
Ставимо касканы на каструлю з киплячою водою (обов’язково дочекайтеся кипіння) і варимо протягом 45 хвилин.
Викладаємо на тарілку, заливаємо розтопленим вершковим маслом, прикрашаємо зеленню і насолоджуємося смачним гарячим стравою.