Рецепт мантів з м’ясом і сиром
Приготування мантів з додаванням сиру не особливо відрізняється від рецепту класичних мантів з м’ясом. Тільки на етапі підготовки фаршу необхідно додати в нього сир, натертий на крупній тертці, а який – вибирайте самі:
- твердих сортів;
- плавлений;
- бринза;
- сулугуні.
Ідеальні пропорції начинки:
- 0,5 кг м’яса
- 0,3 кг цибулі
- 0,2 кг сиру
- спеції за смаком.
Манти готуються на пару 45 хвилин, після чого сдобриваются вершковим маслом і посипаються улюбленої зеленню.
Манти з картоплею і грибами: рецепт на заварне тісто
Думаєте, манти бувають тільки з м’ясом? Зовсім ні, давайте пристосуємо це страва до нашої кухні і приготуємо азіатські манти на російський манер – з картоплею та грибами.
- Готуємо заварне тісто: кип’ятимо воду з маслом, всипаємо в неї сіль.
- Коли сіль розчиниться, знімаємо рідина з вогню і додаємо в неї трохи більше половини 1 ст борошна.
- Добре вимішуємо і даємо охолонути.
- Відправляємо в масу борошно, вимішуємо ложкою.
- Коли ложка вже не справляється з замісом, продовжуємо місити руками.
- Після 10-15-хвилинного вимішування отримуємо круте тісто, яке за традицією поміщаємо в пакет на півгодинки.
- Сиру картоплю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками (як варіант – можна натерти його на крупній тертці).
- Гриби ріжемо дрібними пластинками, цибулю – невеликими кубиками.
- Якщо хочете, можете обсмажити гриби з цибулею – так смак мантів буде більш цікавим, вершковим.
- Змішуємо картоплю, гриби і цибулю, солимо і перчимо. Начинка готова, можна приступати до ліплення мантів.
Порада: щоб отримати більш ніжний смак начинки, додайте в кожен мант перед защипыванием по маленькому квадратику вершкового масла.