Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Рецепт мантів з м’ясом і сиром

Приготування мантів з додаванням сиру не особливо відрізняється від рецепту класичних мантів з м’ясом. Тільки на етапі підготовки фаршу необхідно додати в нього сир, натертий на крупній тертці, а який – вибирайте самі:

  • твердих сортів;
  • плавлений;
  • бринза;
  • сулугуні.

Ідеальні пропорції начинки:

  • 0,5 кг м’яса
  • 0,3 кг цибулі
  • 0,2 кг сиру
  • спеції за смаком.

Манти готуються на пару 45 хвилин, після чого сдобриваются вершковим маслом і посипаються улюбленої зеленню.

Манти з картоплею і грибами: рецепт на заварне тісто

Думаєте, манти бувають тільки з м’ясом? Зовсім ні, давайте пристосуємо це страва до нашої кухні і приготуємо азіатські манти на російський манер – з картоплею та грибами.

  • Готуємо заварне тісто: кип’ятимо воду з маслом, всипаємо в неї сіль.
  • Коли сіль розчиниться, знімаємо рідина з вогню і додаємо в неї трохи більше половини 1 ст борошна.
  • Добре вимішуємо і даємо охолонути.
  • Відправляємо в масу борошно, вимішуємо ложкою.
  • Коли ложка вже не справляється з замісом, продовжуємо місити руками.
  • Після 10-15-хвилинного вимішування отримуємо круте тісто, яке за традицією поміщаємо в пакет на півгодинки.
  • Сиру картоплю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками (як варіант – можна натерти його на крупній тертці).
  • Гриби ріжемо дрібними пластинками, цибулю – невеликими кубиками.
  • Якщо хочете, можете обсмажити гриби з цибулею – так смак мантів буде більш цікавим, вершковим.
  • Змішуємо картоплю, гриби і цибулю, солимо і перчимо. Начинка готова, можна приступати до ліплення мантів.

Порада: щоб отримати більш ніжний смак начинки, додайте в кожен мант перед защипыванием по маленькому квадратику вершкового масла.