Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Посуд та кухонне приладдя для приготування мантів

Манти – це страва, для приготування якого потрібно озброїтися певними кухонним реквізитом. Звичайна каструля, як для варіння пельменів, тут не підійде, особливо, якщо ви готуєте відкриті манти або вибрали для них ще який-небудь оригінальний варіант ліплення. Манти готують на пару, від цього вони не тільки зберігають ідеальну форму, але і стають ще корисніше.

Традиційно для приготування мантів в країнах Азії використовується особливий прилад – мантышница. Її російська родичка, іменована мантоваркой, за своїми функціями максимально наблизилася до неї, і дозволяє зварити манти не гірше, ніж в країнах Сходу.

Принцип її пристрою проста: мантоварка являє собою 2 або 3 каструлі, поставлені один на одного, розділені посередині кришкою з отворами за типом друшляка, для вільного проникнення пари.

Якщо манти ви готуєте не занадто часто, не обов’язково купувати мантоварку: звичайна пароварка впорається з приготуванням мантів нітрохи не гірше. Якщо ж у вас на кухні є мультиварка – скористайтеся нею, вибравши режим «Варка на пару».

Ці кухонні помічники дозволяють приготувати смачні манти всього за 40-50 хвилин.