Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Рецепт мантів з м’ясом, картоплею і капустою

Пропонуємо відео-рецепт соковитих мантів з м’ясом і овочами: картоплею, капустою, цибулею і морквою з ароматною овочевою підливою.

Манти з рибою і спеціями: покроковий рецепт

Манти з рибою – це особливе харчове насолоду оригінальним звучанням» знайомого страви. Обов’язково порадуйте своїх близьких цим делікатесом, і ось вам святковий рецепт на озброєння.

Тісто:

  • 4 ст борошна
  • 2 ст холодної води
  • 2 ст л рослинного масла
  • сіль і цукор – по 1 ч. л.

Замішуємо круте еластичне тісто, поступово вводячи борошно. Загортаємо його в харчову плівку і даємо відпочити 20 хвилин.

Начинка:

  • сьомга свіжа або інша морська риба – 0,8 кг
  • пекінська капуста (для більш ніжного смаку) – 200 г
  • 1 головка цибулі
  • 0,5 склянки вершків
  • за 0,5 год л спецій – шафран, перець червоний і чорний мелені, сіль.

Сьомгу подрібнюємо кубиками, капусту нарізаємо соломкою, цибулю ріжемо дрібно і обсмажуємо на топленому вершковому маслі, додавши 1 ч л цукру.
Всі інгредієнти фаршу змішуємо, додаємо в нього спеції і вершки.

Тісто розділяємо на невеликі порції, кожну як слід розкачуємо. На центр кожного пласта тіста кладемо 1 ст л начинки.

Защипуємо манти.

Готуємо манти в пароварці, додавши в киплячу воду спеції для ароматизації: перець горошком, прованські трави, розмарин і базилік. Варимо манти 25-30 хвилин.

До цього смачне ніжному страві «проситься» особливий соус. Для нього візьмемо:

  • 1 ст жирної сметани
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок кропу
  • сіль, перець.

Часник видавлюємо в сметану, кріп дрібно ріжемо і відправляємо туди ж. Присмачую трохи перцем і сіллю.

Цей соус ще більше підкреслить ніжний і незвичайний смак рибних мантів, які обов’язково оцінить і полюбить ваша сім’я.