Рецепт мантів з м’ясом, картоплею і капустою
Пропонуємо відео-рецепт соковитих мантів з м’ясом і овочами: картоплею, капустою, цибулею і морквою з ароматною овочевою підливою.
Манти з рибою і спеціями: покроковий рецепт
Манти з рибою – це особливе харчове насолоду оригінальним звучанням» знайомого страви. Обов’язково порадуйте своїх близьких цим делікатесом, і ось вам святковий рецепт на озброєння.
Тісто:
- 4 ст борошна
- 2 ст холодної води
- 2 ст л рослинного масла
- сіль і цукор – по 1 ч. л.
Замішуємо круте еластичне тісто, поступово вводячи борошно. Загортаємо його в харчову плівку і даємо відпочити 20 хвилин.
Начинка:
- сьомга свіжа або інша морська риба – 0,8 кг
- пекінська капуста (для більш ніжного смаку) – 200 г
- 1 головка цибулі
- 0,5 склянки вершків
- за 0,5 год л спецій – шафран, перець червоний і чорний мелені, сіль.
Сьомгу подрібнюємо кубиками, капусту нарізаємо соломкою, цибулю ріжемо дрібно і обсмажуємо на топленому вершковому маслі, додавши 1 ч л цукру.
Всі інгредієнти фаршу змішуємо, додаємо в нього спеції і вершки.
Тісто розділяємо на невеликі порції, кожну як слід розкачуємо. На центр кожного пласта тіста кладемо 1 ст л начинки.
Защипуємо манти.
Готуємо манти в пароварці, додавши в киплячу воду спеції для ароматизації: перець горошком, прованські трави, розмарин і базилік. Варимо манти 25-30 хвилин.
До цього смачне ніжному страві «проситься» особливий соус. Для нього візьмемо:
- 1 ст жирної сметани
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок кропу
- сіль, перець.
Часник видавлюємо в сметану, кріп дрібно ріжемо і відправляємо туди ж. Присмачую трохи перцем і сіллю.
Цей соус ще більше підкреслить ніжний і незвичайний смак рибних мантів, які обов’язково оцінить і полюбить ваша сім’я.