Як приготувати смачні і соковиті манти: найкращі рецепти справжніх узбецьких мантів, мантів з мясом і гарбузом по-азійськи, з рибою і інших варіантів приготування мантів

Особливості та принципи приготування мантів

  • Готуючи тісто для мантів, борошно необхідно обов’язково просіяти – так ви наповните її киснем і тісто, при всій його міцності і еластичності, не буде тугим.
  • Потрібно постаратися як можна тонше розкачати тісто, тобто воно повинно бути суперэластичным. Для досягнення кращого результату місіть і мніть тісто як можна довше – стільки, скільки вистачить сил. Але і порватися під впливом гарячої пари воно не повинно, тому розкачайте його максимально рівномірно.
  • Мисо, риба, гриби або будь-яка інша начинка для мантів не перемелюється в фарш, а неодмінно рубається – тобто нарізати акуратними, однаковими шматочками – в міру великими.
  • Начинка для мантів не повинна бути прісною. Вибирайте для цієї страви жирні шматочки м’яса або розбавляйте їх салом.
  • Про луці вже було сказано: його кількість повинна дорівнювати кількості м’яса, а в деяких рецептах загальний обсяг цибулі навіть перевищує м’ясну складову фаршу.
  • Фрагментам тесту для мантів можна надавати різну форму: круглу, квадратну або ромбоподібну.
  • З головними правилами і найкрасивішими способами ліплення мантів ви можете познайомитися з нашої статті: Як правильно ліпити манти: легкі способи гарно ліпити манти з покроковими фото