Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Рецепт і борщів зелених зі свіжими огірками і редисом

Свіжий огірочок додасть свекольнику нотку свіжості, зробивши його соковитим, а його консистенцію – і апетитною хрусткою, а редис додасть смаку страви пікантності.

  • Очищаємо картоплю і буряк, тремо на тертці коренеплоди досить крупно, відварюємо на невеликому вогні і охолодити.
  • Нарізаємо дрібно всю зелень, огірки – на невеликі шматочки, редис – соломкою.
  • Викладаємо всі нарізані складові в охолоджений буряковий суп, солимо, перчимо за смаком, змішуємо і відправляємо в холод на 30-40 хвилин.
  • Розливаємо суп по блюд, прикрашаємо зеленню і подаємо, додавши ложку сметани.
  • Можна піти альтернативним шляхом: всі складові і борщів зелених – буряк, відварену до готовності і натерту, картопля, огірки, яйця і зелень змішати в окремій ємності, після чого полити їх сметаною і додати заливку за смаком – буряковий бульйон, кефір, тан або квас.