Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Холодний борщ: покроковий рецепт з фото

Приготуємо цей холодний суп з огірками, а свіжими або солоними вони будуть – вирішувати вам. Цей борщ буде пісним, освіжаючим, легким – як раз те, що потрібно в літню спеку – відмінна альтернатива окрошку!

  • Буряк гарненько обмиваємо, розрізаємо навпіл і кладемо провариваться в каструлю, підсолюємо воду після закипання. У міру википання води її можна доливати в каструлю.
  • Відварюємо картоплю в шкірці, після чого даємо охолонути, проводимо очистку і нарізаємо кубиком.
  • Відварюємо яйця 10 хвилин, очищаємо, обмиваємо водою і ріжемо кубиком.
  • По готовності буряків виймаємо її з води, очищаємо і тремо на крупній тертці, а щоб вона не скла і не втратила колір – поливаємо її лимонним соком після натирання.
  • У відвар від буряка також додаємо лимонну складову (сік або концентрат кислоти), при необхідності досолює або подслащиваем.
  • Додаємо у відвар натерту свеколку і прибираємо охолоджуватися в холодильник на 1 годину.
  • Тим часом рубаємо зелень, огірочки ріжемо тонкими смужками або кубиками.
  • Все змішуємо з яйцями і картоплею.
  • Розкладаємо наш «коктейль» по тарілках, заливаємо розсолом буряковим відваром «з м’якоттю», додаємо ложку сметани і прикрашаємо половинкою вареного яйця.

Щоб зробити смак страви більш насиченим, а сам суп більш калорійним – додайте в загальний «коктейль» трохи нарізаної кубиками курячої грудки або яловичої вирізки, попередньо відвареної.