Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Борщ з маринованими огірочками

Для додання свекольнику-холоднику пікантності можна додати мариновані огірочки: отримаємо щось середнє між розсольником і окрошкою. Але це щось надзвичайно смачним, оригінальним і освіжаючим. Просто замініть свіжі огірочки в страві на мариновані і побачите, як зміниться традиційний смак страви. Але знайте, що при додаванні маринованих огірків солі потрібно класти трохи менше, ніж в «компанії» з свіжими.

Борщ з маринованими огірками найкраще заправляти сметаною в поєднанні з буряково-м’ясним відваром або кефіром легкої жирності. Якщо ви будете використовувати квас, смак страви може здатися вам трохи специфічним.

Борщ на кефірі: фото-рецепт літнього супу

Борщ на кефірі – особливе ласощі, яке не залишить байдужим жодного шанувальника холодних борщів і окрошки. Спробуйте приготувати такий освіжаючий блюдо в спеку. Підготуємо класичні складові для холодного і борщів зелених:

  • буряк, вже відварена і очищена – 2 невеликих плода;
  • картопля зварена – 3-4 штуки;
  • яйця – 2 шт;
  • зелена цибуля;
  • сіль, перець – за смаком;
  • лимонна кислота або свіжовіджатий сік – на-віч;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки – синій і білий.

В якості заливки виберемо кефір середньої жирності. Розібратися, що до чого, вам допоможе наш фото-рецепт.