Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Поради: як приготувати найсмачніший борщ

Якщо ви прочитали рецепти, які ми приготували для вас вище, то не сумнівайтеся, що ви вже зможете здивувати своїх рідних і близьких масою варіантів смачних гарячих та холодних бурячників. Наостанок дамо ще кілька останніх рекомендацій для приготування ідеального бурякового супу.

  • Кажуть, що найсмачніший борщ виходить в кінці літа — початку осені – самому сезоні овочів, які задіяні у приготуванні цієї страви. Буряк, картоплю, моркву – все молоде, свіже і соковите.
  • В гарячий борщ закладається спочатку картоплю, а потім засипається зажарка з буряком.
  • Щоб ваш холодник вийшов не тільки смачним, але і красивим, подбайте, щоб буряк зберегла свій характерний колір. Для цього при варінні додайте в каструлю трохи оцту, а після того, як натрете або нарежете буряк, збризкуйте її лимонним соком.
  • Для збереження вітамінів і кольору, спробуйте запекти буряк в духовці, а не варити її у воді.
  • Без приправ борщ буде мати досить прісний смак, тому не соромтеся використовувати. При цьому часто коригувати смак страви доводиться додаванням цукру, а зробити смак пікантніше допоможе дрібно натертий зубчик часнику.
  • Часто класичний борщ готують з додаванням в суп бурякової гички, яка попередньо обробляється окропом і дрібно шинкуется.
  • Відвар, в якому варився буряк, може зберігатися в холодильнику тиждень, при цьому чим довше, тим він стає смачнішим. Ви можете кожен раз готувати нові інгредієнти для і борщів зелених, заливаючи їх настояним відваром і щораз отримуючи нове блюдо зі свіжим смаком.

Урізноманітніть куштування і борщів зелених оригінальною подачею, завдяки якій його легко можна перетворити в святкове блюдо!
Дивіться найкращі рецепти супів на будь-який смак у нашій статті Рецепти смачних супів швидко і просто: як приготувати перші страви з фото.