Класичний рецепт гарячого і борщів зелених
Хоча борщ багато знають як холодний суп, який відмінно остуджує в літню спеку, нічого не заважає нам приготувати і вживати його в гарячому вигляді, тим більше що для цього є спеціальний — класичний рецепт цього смачного супу. Озброїмося таким набором продуктів:
- буряк – 2 коренеплоду по 200-250 г;
- морква – 2 штуки;
- картоплини 4-5;
- томати – близько 0,5 кг;
- цибулина – 1-2;
- масло вершкове для засмажки;
- сіль – 1,5-2 ст л;
- зелень – кріп, пір’я цибулі – потроху;
- лимонний сік або концентрат – за бажанням.
Готуємо продукти:
- буряк очищаємо і шаткуємо її тонкою соломкою;
- з морквою проробляємо те ж саме;
- картоплю очищаємо і нарізаємо кубиком;
- цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо дрібно;
- помідори ошпарюємо окропом і «раздеваем» їх.
Кип’ятимо воду в каструлі, підсолюємо її і кладемо в неї картоплю. Тим часом робимо на сковороді засмажку з цибулі і половини заготовленої моркви.
Коли овочі на сковороді трохи пропассировались, додаємо туди ж 0,5 приготовленої буряків і продовжуємо смажити 5-7 хвилин, не забуваючи про помішуванні.
Коли картопля дійде до напівготовності, відправляємо до нього другу половину буряків і моркви і проварюємо все на слабкому вогні.
Підготовлені помідори нарізаємо і додаємо до засмажки, тушкуємо ще 5 хвилин. Тим часом овочі, які продовжують варитися, практично готові. Висипаємо до них нашу зажарку, спеції і варимо все разом ще 3-5 хвилин.
По завершенню приготування коригуємо смак: додаємо трохи лимонки або додаємо цукру. Класичний борщ готовий! При подачі не забуваємо присмачити його сметаною і посипати свіжою зеленню.