Підбір продуктів і борщів зелених
Набір продуктів для приготування і борщів зелених може разюче відрізнятися в залежності від того, гарячий (зимовий) суп ви готуєте або холодний (річний). Але традиційними інгредієнтами для супу є:
- буряк (по можливості вибирайте коренеплід з насиченим кольором і солодким смаком);
- картопля;
- цибуля-порей або ріпчаста;
- морквина;
- спеції для пікантності смаку – лаврове листя, запашний перець, сіль;
- сметана;
- зелень, яку любите.
Що стосується холодника, то тут до класичних складових додаються:
- огірочки, можуть бути маринованими, солоними або свіжими;
- шинка (за бажанням);
- лимонний сік або оцет (за принципом окрошки);
- варене яйце;
- зелена цибуля;
- заливка, в ролі якої можуть виступати кисломолочні продукти або квас.
У багатьох рецепта холодник готується без додавання картоплі і моркви.