Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Підбір продуктів і борщів зелених

Набір продуктів для приготування і борщів зелених може разюче відрізнятися в залежності від того, гарячий (зимовий) суп ви готуєте або холодний (річний). Але традиційними інгредієнтами для супу є:

  • буряк (по можливості вибирайте коренеплід з насиченим кольором і солодким смаком);
  • картопля;
  • цибуля-порей або ріпчаста;
  • морквина;
  • спеції для пікантності смаку – лаврове листя, запашний перець, сіль;
  • сметана;
  • зелень, яку любите.

Що стосується холодника, то тут до класичних складових додаються:

  • огірочки, можуть бути маринованими, солоними або свіжими;
  • шинка (за бажанням);
  • лимонний сік або оцет (за принципом окрошки);
  • варене яйце;
  • зелена цибуля;
  • заливка, в ролі якої можуть виступати кисломолочні продукти або квас.

У багатьох рецепта холодник готується без додавання картоплі і моркви.