Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Холодний борщ з сиром і зеленню: оригінальний рецепт

Давайте різноманітимо досить традиційний смак і борщів зелених вершковою ноткою, але в той же час зробимо його трохи гостріше. У нас вийде суп, яким можна буде пригощати гурманів і прихильників нестандартних смакових поєднань. Підберемо інгредієнти:

  • 0,5 кг вареної буряків;
  • 1 свіжий або маринований огірочок;
  • сирна маса несолодка – упаковка 200 г;
  • вершки або молоко високої жирності – 1 л;
  • пара зубчиків часнику;
  • 1 невелика цибулина
  • щедрий пучок зелені (цибуля, кріп);
  • сіль, перець;
  • сметана – пару ст ложок.
  • Цибулю і варений буряк очистити, крупно порізати.
  • У блендері довести до пастоподібного стану овочі, масу змішати з сиром.
  • У ємність з овочами і сиром влити молоко або вершки, нашатковану зелень, видавити часник. Сіль і перець додаються при бажанні.
  • Суп подається, присмачений сметаною, посипаний кропом, прикрашений половинкою відвареного яйця.