Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото
Рецепт і борщів зелених на квасі
Взагалі класичний холодник готується саме на домашньому хлібному квасі. Багато господині в літню спеку роблять квас з хліба вдома, так чому б не приготувати це смачне блюдо?
Складові:
Квас домашній хліб – 1,5 л;
2 свеколки середніх розмірів;
2 свіжих огірка;
2 яйця + 1 для прикраси;
0,5 склянки сметани;
0,5 ст л солі;
зелена цибуля, кріп – по невеликому пучку;
1-2 ст л лимонного соку.
Всі овочі миємо і чистимо від шкірки.
Буряк варимо 1,5 години, охолоджуємо і шаткуємо в тонку соломку, скроплюємо соком лимона.