Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото

Рецепт і борщів зелених на квасі

Взагалі класичний холодник готується саме на домашньому хлібному квасі. Багато господині в літню спеку роблять квас з хліба вдома, так чому б не приготувати це смачне блюдо?

Складові:

  • Квас домашній хліб – 1,5 л;
  • 2 свеколки середніх розмірів;
  • 2 свіжих огірка;
  • 2 яйця + 1 для прикраси;
  • 0,5 склянки сметани;
  • 0,5 ст л солі;
  • зелена цибуля, кріп – по невеликому пучку;
  • 1-2 ст л лимонного соку.
  • Всі овочі миємо і чистимо від шкірки.
  • Буряк варимо 1,5 години, охолоджуємо і шаткуємо в тонку соломку, скроплюємо соком лимона.
  • Огірочки також подрібнюємо соломкою, яйця ріжемо кубиком, зелений цибулька невеликими кружечками.
  • Поміщаємо всі продукти в супницю, додаємо сметану, солимо, перемішуємо і заправляємо квасом.
  • Коректуємо смак додаванням лимонної кислоти або цукру.
  • Розливаючи борщ порційно, посипаємо його подрібненим кропом і кладемо половину вареного яйця.