Як приготувати класичний гарячий і холодний борщ: покрокові рецепти і борщів зелених з мясом та шинкою, на кефірі і на квасі з фото
Рецепт і борщів зелених з м’ясом
Щоб зробити ваш борщ більш ситним, приготуйте його з м’ясом, яким – вибирайте самі, але класикою для бурякового супу є яловичина, а щоб блюдо за смаком було більш ніжним і дієтичним, віддайте перевагу курячої грудки. Приготуйте:
півкілограма м’яса (якщо яловичина або свинина, краще брати на кістки);
2 невеликі свеколки;
4 бульби картоплі;
1 морква;
1 цибулину;
олія по перевазі для обсмажування;
спеції;
зелень і сметану.
У холодну воду кладемо м’ясо і варимо його до готовності (для яловичини 70-90 хвилин, для курки – 30-35 хвилин).
Готове м’ясо виймаємо з бульйону, остуджуємо і подрібнюємо до прийнятної величини (як ви хочете бачити м’ясо в тарілці).
Викладаємо нарізане м’ясо знову в бульйон.
Овочі миємо й чистимо.
Картоплю ріжемо як нам подобається, але не занадто крупно, буряк з морквою крупно трьом, цибулі надаємо вид дрібного кубика.
На маслі доводимо до прозорості цибулю, додаємо до нього коренеплоди, крім картоплі.
У киплячий бульйон засипаємо картоплю і чорний перець з лаврушкой, варимо все близько 7 хвилин.
У каструлю засипаємо засмажку з овочів і довариваем борщ до готовності всіх компонентів хвилин 5.
В самому кінці солимо суп, при необхідності присмачуючи соком лимона і парою ложок цукру.
Подача і борщів зелених незмінна – зі сметанкою, щедро пересипаючи улюбленої зеленню.