Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото

Підлива з курки до гречки

Підлива з куркою вважається найшвидшою в приготуванні підлив з м’яса. Багато хто називає таку підливу ледащом, так як з нею впорається навіть недосвідчена господиня. Крім швидкості приготування, таке додавання до гречаної каші «звучить» дуже смачно.
Необхідні продукти:

  • 0,5 кг курячого філе (грудинка).
  • Одна цибулина.
  • Одна морква.
  • 1 ст л пшеничного борошна.

Готується лінива підлива до курки наступним чином:

  • Філе помити, розрізати на порційні шматочки. Це можуть бути кубики або брусочки (хто як любить).
  • Овочі очистити, дрібно порізати.
  • У сковороді до напівготовності довести куряче м’ясо. Додати цибулю і моркву, згасити на рослинному маслі 5-8 хв.
  • Всипати пшеничне борошно в сковороду з підливою. Перемішати, щоб не залишилося грудочок.
  • Масу з сковороди, викласти в сотейник або невелику каструлю.
  • Залити курку киплячим бульйоном або водою до повного покриття м’яса. При цьому постійно заважати, щоб борошно не збилася грудочками.
  • Посолити, додати спеції, лавровий лист. Дати провариться 10-15 хв. Для більш насиченого смаку нехай підлива постоїть хвилин 20, і лише потім подавайте її з гречкою.