Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото
Підлива з курки до гречки
Підлива з куркою вважається найшвидшою в приготуванні підлив з м’яса. Багато хто називає таку підливу ледащом, так як з нею впорається навіть недосвідчена господиня. Крім швидкості приготування, таке додавання до гречаної каші «звучить» дуже смачно.
Необхідні продукти:
0,5 кг курячого філе (грудинка).
Одна цибулина.
Одна морква.
1 ст л пшеничного борошна.
Готується лінива підлива до курки наступним чином:
Філе помити, розрізати на порційні шматочки. Це можуть бути кубики або брусочки (хто як любить).
Овочі очистити, дрібно порізати.
У сковороді до напівготовності довести куряче м’ясо. Додати цибулю і моркву, згасити на рослинному маслі 5-8 хв.
Всипати пшеничне борошно в сковороду з підливою. Перемішати, щоб не залишилося грудочок.
Масу з сковороди, викласти в сотейник або невелику каструлю.
Залити курку киплячим бульйоном або водою до повного покриття м’яса. При цьому постійно заважати, щоб борошно не збилася грудочками.
Посолити, додати спеції, лавровий лист. Дати провариться 10-15 хв. Для більш насиченого смаку нехай підлива постоїть хвилин 20, і лише потім подавайте її з гречкою.