Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото

Смачна овочева підлива до гречки

Овочі – це завжди корисно і смачно. Такий варіант відмінно підійде до посту або для тих людей, хто стежить за своєю фігурою, так як овочева підлива відрізняється низькою калорійністю. При цьому вона додасть звичайної гречці особливий гармонійний смак.
Для її приготування досить півгодини вашого часу і наявності наступних продуктів:

  • Одна головка цибулі.
  • Одна морква.
  • Один кабачок, його можна замінити цукіні, патиссоном, гарбузом або баклажаном.
  • Три помідора.
  • Три зубчики часнику.
  • 100 мл вершків. Якщо хочете дієтичний варіант, замініть вершки молоком (80-50 мл).
  • Рослинна олія для смаження.

Готується овочева підлива до гречки наступним чином:

  • Овочі очистити від шкірки. Якщо у вас молодий кабачок або цукіні, то залишити шкірку. У разі використання баклажана або гарбуза зняти шкірку обов’язково.
  • Кабачок, морквину і цибулю нарізати невеликими кубиками або брусочками.
  • Кабачок посолити. Якщо використовується баклажан, попередньо замочити нарізані кубики на 2-4 хвилини в солоній воді.
  • На сковороді розігріти олію, покласти в неї цибулю і моркву, трохи обсмажити.
  • Шматочки кабачка відправити до обсмаженою овочам.
  • Поки кабачки тушкуються, з помідорів зняти шкірку. Для цього в нижній частини овоча зробити неглибокий хрестоподібний надріз. Залити помідори окропом на 1 хв. Дістати помідор і, зачепивши край шкірки в надрезанном місці, зняти її.
  • Подрібнити помідори. Це можна зробити в блендері або пропустити через м’ясорубку.
  • Отриману помідорну масу влити до овочів.
  • Додати сіль, пропущений через прес часник і інші спеції за смаком.
  • Коли кабачки стануть м’якими, додати вершки (молоко).
  • Прогріти масу, вона не повинна кипіти. Якщо необхідно, додати ще спецій і можна подавати.