Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото
Томатна підлива до гречці: покроковий рецепт
Томатна підлива добре не тільки до макаронів: вона відмінно поєднується з гречаною кашею, роблячи її смак злегка пікантним.
Для приготування такої підливи не потрібні великі витрати, досить дістати з комори:
Дві цибулини.
Одну моркву.
25 мл томатної пасти.
20 мл жирних вершків.
1 ст л цукрового піску.
Спеції.
Готується томатна підлива так:
Овочі почистити і подрібнити. Цибулю краще нарізати кубиками, а моркву крупно натерти.
Все обсмажити на рослинному маслі.
Томатну пасту розвести теплою водою або бульйоном, влити до овочів.
Додати цукровий пісок і спеції. Загасити томатну масу 10 хв.
Влити вершки і прокип’ятити ще 2 хв. Томатна підлива готова до подачі.
Рецепт вершковою підливи до гречки
Гречана каша з молочними продуктами завжди виходить смачною. Звичайно, гречкою з молоком вже нікого не здивуєш, а от якщо зробити до стандартної гречці вершкову підливу, то рідні по достоїнству оцінять ваші кулінарні таланти.
Для вершкової підливи знадобляться:
250 мл вершків 10% жирності.
4 яйця.
2-3 зубки часнику.
50-100 г твердого сиру (залежить від кількості сирний смак підливи).
Олія для смаження — оливкова або соняшникова.
Готується вершкова підлива досить швидко:
Відокремити жовтки від білків. Знадобляться тільки жовтки, білки можна використовувати для приготування інших страв.
Часник очистити, дрібно порубати.
На розігріту сковороду з олією покласти рубаний часник. Якщо не хочете присутності часнику в підливі, то розріжте зубчики навпіл і обсмажте на олії, після чого дістаньте їх.
Жовтки збити, додати вершки, перемішати. Потроху влити на гарячу сковорідку з часником. Масу постійно помішувати.
Твердий сир натерти і додати в гарячу вершкову підливу, не даючи масі закипіти.
Коли сир розплавиться, підливка готова. Вона виходить тягучим. Подавати її до гречки можна і в холодному, і в теплому вигляді.