Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото

Томатна підлива до гречці: покроковий рецепт

Томатна підлива добре не тільки до макаронів: вона відмінно поєднується з гречаною кашею, роблячи її смак злегка пікантним.

Для приготування такої підливи не потрібні великі витрати, досить дістати з комори:

  • Дві цибулини.
  • Одну моркву.
  • 25 мл томатної пасти.
  • 20 мл жирних вершків.
  • 1 ст л цукрового піску.
  • Спеції.

Готується томатна підлива так:

  • Овочі почистити і подрібнити. Цибулю краще нарізати кубиками, а моркву крупно натерти.
  • Все обсмажити на рослинному маслі.
  • Томатну пасту розвести теплою водою або бульйоном, влити до овочів.
  • Додати цукровий пісок і спеції. Загасити томатну масу 10 хв.
  • Влити вершки і прокип’ятити ще 2 хв. Томатна підлива готова до подачі.
  • Рецепт вершковою підливи до гречки

    Гречана каша з молочними продуктами завжди виходить смачною. Звичайно, гречкою з молоком вже нікого не здивуєш, а от якщо зробити до стандартної гречці вершкову підливу, то рідні по достоїнству оцінять ваші кулінарні таланти.

    Для вершкової підливи знадобляться:

    • 250 мл вершків 10% жирності.
    • 4 яйця.
    • 2-3 зубки часнику.
    • 50-100 г твердого сиру (залежить від кількості сирний смак підливи).
    • Олія для смаження — оливкова або соняшникова.

    Готується вершкова підлива досить швидко:

  • Відокремити жовтки від білків. Знадобляться тільки жовтки, білки можна використовувати для приготування інших страв.
  • Часник очистити, дрібно порубати.
  • На розігріту сковороду з олією покласти рубаний часник. Якщо не хочете присутності часнику в підливі, то розріжте зубчики навпіл і обсмажте на олії, після чого дістаньте їх.
  • Жовтки збити, додати вершки, перемішати. Потроху влити на гарячу сковорідку з часником. Масу постійно помішувати.
  • Твердий сир натерти і додати в гарячу вершкову підливу, не даючи масі закипіти.
  • Коли сир розплавиться, підливка готова. Вона виходить тягучим. Подавати її до гречки можна і в холодному, і в теплому вигляді.