Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото

Підлива до гречки з грибами: оригінальний рецепт

Грибочки відмінно поєднуються з гречаною кашею. Вони по своїх живильних властивостях нічим не поступаються м’ясу, хоча вважаються дієтичними. Пропонуємо оригінальний рецепт грибної підливи, який напевно припаде до смаку усій родині і стане гідним стравою на пісному столі. Для приготування знадобиться:

  • 0,5 кг грибів. Гриби можна брати будь-які. Для красивого вигляду підливи вибирайте невеликі грибочки.
  • Один ріпчасту цибулю.
  • Один стебло цибулі-порей.
  • Два зубчики часнику.
  • 2 ст л житнього борошна.
  • 2 ст л кетчупу.
  • Спеції.
  • Оливкова олія для смаження.

Готується оригінальна підлива так:

  • Що стосується грибів:
    якщо у вас печериці — їх попередньо відварити;
    якщо заморожені, то розморозити і промити;
    якщо мариновані, відкинути на сито, щоб вся рідина стекла.
  • Цибулю і часник очистити. Все порізати і відправити на сковороду з оливковою олією. Додати гриби, тушкувати 5-10 хв. Якщо потрібно, додати 80-150 мл води.
  • У сковороду додати кетчуп, спеції, згасити, не доводячи до кипіння, ще 5-8 хв.
  • В томатну масу житнє борошно просіяти, при цьому постійно помішувати масу, не даючи борошні збитися в грудочки.
  • Додати часник і варити, поки підлива не стане сметонообразной. Така підлива відмінно виглядає, оскільки грибочки залишаються ціленькими. Слід зазначити, що при використанні різних видів грибів, смак підливи змінюється.