Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото

Підлива для гречки без м’яса

А ви вірите, що можна приготувати підливу до гречки без м’яса, але на смак вона практично нічим не буде відрізнятися від м’ясної підливи? Якщо сумніваєтеся, спробуйте приготувати підливу за нижченаведеним рецептом і насолоджуйтеся смачною стравою.

Інгредієнти для приготування підливи:

  • 300 г соєвого фаршу.
  • Одна морква.
  • Одна цибулина.
  • Один солодкий перець.
  • 50-100 г заморожених овочів — це може бути асорті, спаржа або інші варіанти за вашим смаком.
  • 2 ст л томатної пасти.

Готувати підливу без м’яса слід так:

  • Зробити повноцінний фарш. Для цього закип’ятити 1,5–2 л води і засипати в неї соєвий фарш, постійно помішуючи.
  • Посолити масу і проварити 5-10 хв.
  • Соєвий фарш може вийти рідкуватим, тому його слід відкинути на друшляк і віджати зайву рідину.
  • Очистити цибулю і моркву, все подрібнити на невеликі кубики.
  • Розігріти Сковороду з маслом і обсмажити до золотистого кольору цибулю з морквою.
  • Болгарський перець почистити, видалити насіння і порізати соломкою, відправити на сковороду.
  • Всипати заморожені овочі і тушкувати, поки вони не стануть м’якими.
  • Додати томатну пасту, якщо потрібно — підлити трохи води.
  • Останнім у сковороду відправити соєвий фарш. Все перемішати: зазвичай маса виходить досить густий, тому бажано здобувати 0,5 ст води.
  • Підливу посолити, поперчити, додати лавровий лист, овочеву приправу. Хто любить, може додати подрібнений зубчик часнику. Загасити масу 3-8 хв і можна подавати з гречкою.