Як зробити підливу до гречці: рецепти смачних і найпростіших підлив без мяса і з мясом з покроковими фото
Підлива для гречки без м’яса
А ви вірите, що можна приготувати підливу до гречки без м’яса, але на смак вона практично нічим не буде відрізнятися від м’ясної підливи? Якщо сумніваєтеся, спробуйте приготувати підливу за нижченаведеним рецептом і насолоджуйтеся смачною стравою.
Інгредієнти для приготування підливи:
300 г соєвого фаршу.
Одна морква.
Одна цибулина.
Один солодкий перець.
50-100 г заморожених овочів — це може бути асорті, спаржа або інші варіанти за вашим смаком.
2 ст л томатної пасти.
Готувати підливу без м’яса слід так:
Зробити повноцінний фарш. Для цього закип’ятити 1,5–2 л води і засипати в неї соєвий фарш, постійно помішуючи.
Посолити масу і проварити 5-10 хв.
Соєвий фарш може вийти рідкуватим, тому його слід відкинути на друшляк і віджати зайву рідину.
Очистити цибулю і моркву, все подрібнити на невеликі кубики.
Розігріти Сковороду з маслом і обсмажити до золотистого кольору цибулю з морквою.
Болгарський перець почистити, видалити насіння і порізати соломкою, відправити на сковороду.
Всипати заморожені овочі і тушкувати, поки вони не стануть м’якими.
Додати томатну пасту, якщо потрібно — підлити трохи води.
Останнім у сковороду відправити соєвий фарш. Все перемішати: зазвичай маса виходить досить густий, тому бажано здобувати 0,5 ст води.
Підливу посолити, поперчити, додати лавровий лист, овочеву приправу. Хто любить, може додати подрібнений зубчик часнику. Загасити масу 3-8 хв і можна подавати з гречкою.