Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Зелені фаршировані помідори на зиму: фото-рецепт

Підшукуючи рецепт того, як приготувати зелені помідори, можна зупинитися на варіанті фаршированих помідорів. Це дуже пікантне блюдо, яке не залишає байдужим ні одного любителя «чого-небудь погостріше». Такі помідори так і просяться «під горілочку», однак дуже смачні і просто так — з будь-яким гарніром або м’ясним блюдом.

Для фарширування потрібно взяти:

  • З усіх помідорів зрізаємо верхню частину, вона буде служити «кришечкою». Можна зрізати капелюшок помідора не повністю (щоб з одного боку вона з’єднувалася з помідором) – так буде навіть зручніше. Ложкою акуратно вибираємо м’якоть з помідор, не пошкодивши цілісність їх стінок.
  • Готуємо фарш із зелені, перцю і часнику, а також м’якоті, обраної з помідор. Зручніше буде перекрутити їх на м’ясорубку, або ж скористатися блендером, хоча можна подрібнити овочі і вручну. Перед тим як викласти фарш помідори, його потрібно як слід посолити.
  • Помідори наповнюють фаршем і закриваються кришечками.
  • Після цього томати викладаються в одну велику ємність, заливаються оцтом з водою, сіллю і цукром і відправляються в прохолодне місце – в льох або на балкон, а вже через 10 днів таку закуску можна подавати на стіл і пригощати нею гостей.
  • Можна розкласти помідори в банки і залити їх розсолом, закатати стерильними кришками і прибрати в холод, таким чином, отримавши відмінну заготівлю на зиму.