Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами
Салат із зелених помідорів на зиму: рецепт з фото
Із зелених помідор можна приготувати чудовий свіжий, хрусткий салат. Для цього потрібно:
Подрібнити томати в довільній формі.
Додати цибулю, порізану кільцями, моркву, нарізану кубиком або натерту.
Подрібнити пекучий перець.
Видавити пару зубчиків часникових зубчиків.
Злегка посолити і підсолодити.
Влити рослинне масло.
Овочі змішати, заправити олією, додати воду, сіль, цукор і настояти 2-3 години.
Після цього ставимо каструлю з салатом на вогонь, даємо рідини закипіти і тушкуємо овочі на повільному вогні 25-30 хвилин, після чого вливаємо оцет і вимикаємо газ. Можна вживати відразу, а можна закатати салатик в минулі стерилізацію банки, проваріть його на слабкому вогні близько 30 хвилин.
Рецепт маринування зелених помідорів на зиму
Рецепт солодких зелених помідорів на зиму
Зелені помідори кисловаты самі по собі, тому в рецептах їх приготування часто присутній цукор, щоб зробити їх смак більш пікантним і цікавим. Пропонуємо поласувати зеленими томатами в кисло-солодко-гострому маринаді. Візьмемо:
Простору ємність (добре підійде пластикове відро літрів на 5) добре вимити і обробити окропом.
Помідори промити і розрізати кожен навпіл або на 4 частини, скласти в відро.
Для маринаду: червоний перець очистити від насіння, часник від шкірки і подрібнити все на м’ясорубці. Сіль і цукор, додати оцет, розчинити, з’єднати з масою з перцю і часнику. Цей маринад вилити до помідорів, перемішати.
Накрити відро тарілкою і поставити на ніч або на 12 годин під прес. По закінченні цього часу злити зайву рідину з помідор, перекласти їх у банки, прибрати в прохолоду.
Їсти їх можна вже через 14 днів, але чим довше вони будуть зберігатися, тим більш насиченим буде їх смак.