Рецепт гострих зелених помідорів на зиму
Фішка гострих зелених помідор в тому, щоб зробити пекучої і пікантною начинку цих томатів. Для цього потрібно використовувати багато часнику і гострий перець чилі. Давайте навчимося готувати цю пекучу бомбу – з насиченим смаком, збуджує апетит.
На 5 кг зелених помідорів:
- з 1 великого пучка петрушки, кропу, селери
- 3-4 великі головки часнику
- 2 перцю чилі (м’якоть без насіння).
Для маринаду: змішати склянку 9% оцту + ст солі + 0,5 ст цукру.
Для начинки: зелень, часник, перець пропустити через м’ясорубку, підсолити.
- У кожному помідорі зробити надріз (кишенька), який нафарширувати начинкою.
- Банки обробити окропом і впритул скласти в них помідори.
- Залити банки з помідорами окропом, накрити кришками і протримати 20 хвилин.
- Рідина з помідор злити в одну ємність і додати заздалегідь підготовлений маринад, даємо розсолу закипіти.
- Після – знову розливаємо розсіл по банкам і закорковуємо їх. Далі банки перевертаємо кришками вниз, закутуємо до охолодження і можна пригощатися.