Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Рецепт гострих зелених помідорів на зиму

Фішка гострих зелених помідор в тому, щоб зробити пекучої і пікантною начинку цих томатів. Для цього потрібно використовувати багато часнику і гострий перець чилі. Давайте навчимося готувати цю пекучу бомбу – з насиченим смаком, збуджує апетит.

На 5 кг зелених помідорів:

  • з 1 великого пучка петрушки, кропу, селери
  • 3-4 великі головки часнику
  • 2 перцю чилі (м’якоть без насіння).

Для маринаду: змішати склянку 9% оцту + ст солі + 0,5 ст цукру.

Для начинки: зелень, часник, перець пропустити через м’ясорубку, підсолити.

  • У кожному помідорі зробити надріз (кишенька), який нафарширувати начинкою.
  • Банки обробити окропом і впритул скласти в них помідори.
  • Залити банки з помідорами окропом, накрити кришками і протримати 20 хвилин.
  • Рідина з помідор злити в одну ємність і додати заздалегідь підготовлений маринад, даємо розсолу закипіти.
  • Після – знову розливаємо розсіл по банкам і закорковуємо їх. Далі банки перевертаємо кришками вниз, закутуємо до охолодження і можна пригощатися.