Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Консервування зелених помідорів на зиму: прості рецепти

Розглянемо найпростіший спосіб консервування зелених помідорів, що називається, для новачків. Але від цього приготовані за цим рецептом овочі не стають менш смачними. Спосіб не вимагає стерилізації, а також додавання води.

  • 1 кг середніх помідор потрібно подрібнити (кожен розрізати на 4 або 8 частин).
  • Змішати з подрібненою зеленню (за смаком), часниковими зубчиками (5 шт буде достатньо), пропущеними через землянку, подрібненим перцем (1 стручок).
  • Додати по 1 ст. л солі і цукрового піску і залити 70 мл оцту.
  • Після цього заготовку потрібно помістити в каструлю і відправити в темне місце. Через деякий час помідори дадуть багато соку, тоді їх треба розкласти в банки і відправити в холод. Вже через тиждень такі зелені помідори можна пробувати.