Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Рецепт зелених помідорів на зиму по-вірменськи

У варіанті помідор по-вірменськи, замість звичної для нас петрушки, потрібно використовувати кинзу, базилік та інші трави, без яких неможливо уявити кухню народів Кавказу. Наведемо смачний рецепт зелених томатів від Мікаеля Араяна.

Лечо із зелених помідорів на зиму: кращий рецепт

Пропонуємо трохи відступити від класичного варіанту лечо з перцю і помідорів, і додати трохи пікантності у вигляді нестиглих томатів. Для смачного лечо із зелених помідор візьмемо:

Зазначені пропорції «дадуть» нам близько 2 л готового лечо. Підготуємо продукти так, як зображено на фото.

На дно каструлі наливаємо олію, викладаємо всі підготовлені овочі, виливаємо томатний соус, і варимо закритою кришкою каструлі 1,5 години, помішуючи лечо (двох разів буде достатньо).

Через зазначений час лечо підсолити, додати цукор, перець і залишити готуватися ще на 10 хвилин. Потім влити оцет, перемішати.

Закатати заготівлю сухі простерилізовані банки, перевернути і накрити ковдрою. Після охолодження зберігати як зазвичай.