Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Зелені помідори квашені: простий рецепт

Один з найпростіших способів приготувати зелені помідори на зиму – заквасити їх. Для більшої пікантності можна нафарширувати їх як в попередньому пункті. Вся фішка таких томатів – в розсолі. На 1 кг томатів знадобиться:

  • Готуємо начинку з дрібно нарізаного гіркого перцю, часнику, петрушки і трохи підсолюємо її.
  • Помідори обмиваємо, робимо надріз (не до кінця) і відокремлюємо капелюшок.
  • Начинку розподіляємо по томатах, прикриваємо «кришечкою».
  • Для розсолу: 1 л води розчиняємо сіль і цукор у зазначених кількостях, доводимо маринад до кипіння і охолодити до теплого стану.
  • Томати кладемо в каструлю і заливаємо розсолом, ставимо під невеликий прес в холодне місце. Пригощатися проквасившимися томатами можна вже через 3 дні.
  • Зелені помідори на зиму бочкові