Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами
Зелені помідори квашені: простий рецепт
Один з найпростіших способів приготувати зелені помідори на зиму – заквасити їх. Для більшої пікантності можна нафарширувати їх як в попередньому пункті. Вся фішка таких томатів – в розсолі. На 1 кг томатів знадобиться:
Готуємо начинку з дрібно нарізаного гіркого перцю, часнику, петрушки і трохи підсолюємо її.
Помідори обмиваємо, робимо надріз (не до кінця) і відокремлюємо капелюшок.
Начинку розподіляємо по томатах, прикриваємо «кришечкою».
Для розсолу: 1 л води розчиняємо сіль і цукор у зазначених кількостях, доводимо маринад до кипіння і охолодити до теплого стану.
Томати кладемо в каструлю і заливаємо розсолом, ставимо під невеликий прес в холодне місце. Пригощатися проквасившимися томатами можна вже через 3 дні.