Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Рецепт зелених помідор «пальчики оближеш» на зиму

Варіацій салатів із зелених помідор на тему «пальчики оближеш» — незліченна безліч, ми ж розглянемо найбільш цікавий і свіжий – салатик з нестиглих томатів по-корейськи. Завдяки такому способу овочі проходять маринування у власному соку, а пікантний, гоструватий смак з’являється із-за додавання спецій. На 1 кг зелених томатів беремо:

  • Помідори миємо, сушимо, подрібнюємо півкільцями частини.
  • Зелень шаткуємо, часник очищаємо і подрібнюємо ножем.
  • Перець позбавляємо «хвостики» і нутрощів, ріжемо маленькій соломкою або кубиками.
  • Готуємо тару під салат.
  • В одній ємності змішуємо нарізані помідори з іншими овочами, всипаємо складові маринаду – цукор, сіль, перець, олію, оцет і добре перемішуємо.
  • Розподіляємо салат по банкам, закорковуємо і поміщаємо в прохолоду на 8-10 годин. Після цього його вже можна вживати, або ж зберігати до зими.