Як засолити зелені помідори на зиму?
Для приготування цієї закуски знадобиться:
- 1-1,5 кг зелених помідорів середнього розміру (якщо помідори попалися великі, розрізати їх на 4 часточки);
- по 200 г петрушки і кропу, можна додати трохи селери;
- головка часнику;
- один стручок червоного гострого перцю,
- 1 ст л солі;
- трохи більше 600 мл води (близько 3 склянок).
Кожна банку закупорюється стерильною кришкою. Солоні помідори відправляються в прохолодне темне місце, а вже через 2 тижні їх можна вживати.
Навіть якщо помідори вже не зовсім зелені, а придбали бурий відтінок, вони все одно придатні до такого консервування і виходять смачними: вони будуть трохи м’якше зелених, але і просаливаются такі помідори швидше.