Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму: засолювання та маринування зелених томатів, а також салати, закуски, лечо, ікра, аджика і варення із зелених помідорів з покроковими фото-рецептами

Як засолити зелені помідори на зиму?

Для приготування цієї закуски знадобиться:

  • 1-1,5 кг зелених помідорів середнього розміру (якщо помідори попалися великі, розрізати їх на 4 часточки);
  • по 200 г петрушки і кропу, можна додати трохи селери;
  • головка часнику;
  • один стручок червоного гострого перцю,
  • 1 ст л солі;
  • трохи більше 600 мл води (близько 3 склянок).
  • Помідори добре миємо, тим часом кип’ятимо воду в каструлі, кидаємо в неї зелень і кип’ятимо 5 хвилин, солимо.
  • Кожен зубок часнику розрізаємо навпіл, з перцю виймаємо насіння і нарізаємо маленькими полуколечками.
  • Помідори розкладаємо по банках, які попередньо слід простерилізувати (з вказаної кількості помідор вийде в середньому 3 літрові банки).
  • Викладаємо помідори, чергуючи їх з гілочками зелені, шматочками селери і часникових зубчиків, колечками гострого перцю.
  • У кожну банку покласти по одному лавровому листу – для посилення смаку та аромату, після чого заливаємо помідори гарячим розсолом.
    Кожна банку закупорюється стерильною кришкою. Солоні помідори відправляються в прохолодне темне місце, а вже через 2 тижні їх можна вживати.
  • Навіть якщо помідори вже не зовсім зелені, а придбали бурий відтінок, вони все одно придатні до такого консервування і виходять смачними: вони будуть трохи м’якше зелених, але і просаливаются такі помідори швидше.