Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

Рецепт лепешняку з гарбузом


Манник з гарбузом по достоїнству називають бурштиновим сонячним пирогом. Його яскравий колір зачаровує і хочеться негайно відкусити хоч шматочок. Для такого дива знадобиться:

  • 0,75 ст манки;
  • 1 ст гарбуза, попередньо натертої на тертці або перемеленої на м’ясорубці;
  • 0,5 склянки кефіру;
  • 0,5 ст л розпушувача;
  • 100-150 г цукрового піску;
  • Для просочення: 100 г соку (яблучний, виноградний) + 5 ст л цукрового піску + сік 1/4 лимона.
  • Залити кефіром крупу, туди ж відправити цукор і гарбуз.
  • М’якоть гарбуза повинна бути віджатою, щоб не була присутня зайва волога.
  • Всипати розпушувач і перемішати.
  • Випікати помаранчеве диво в духовці при 180 градусах 40 хв.
  • Змішати всі складові сиропу і закип’ятити їх.
  • Покласти готовий остиглий пиріг у посуд з високими бортами і полити зверху сиропом.
  • Спочатку може здатися, що сиропу дуже багато, але це не так. Вже через півгодини вся рідина вбереться в манник, і його можна буде подавати.