Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

З чим можна спекти манник: кращі начинки для пирога

Манник може «звучати» по-різному в залежності від начинки. Його можна розрізати і зробити у вигляді тортика, просочивши яблучним варенням або заварним кремом, а можна додати начинку в тісто.

Це можуть бути:

  • ягоди (малина, вишня, смородина), вони додадуть пирога річну нотку;
  • горіхи;
  • сухофрукти;
  • цукати;
  • сир;
  • мускатний горіх;
  • кардамон;
  • цитрусові;
  • листя м’яти.

Також найсміливіші господині роблять несолодкий манник, в якому можна знайти шматочки шинки, риби, фрикадельки, різні овочі. Експерименти ще ніхто не відміняв, можливо, нове оригінальне блюдо припаде до смаку вашій родині і приживеться на вашому столі надовго.

Як спекти смачний, розсипчастий манник: секрети кулінарів

Головний секрет лепешняку – размоченная крупа. Тільки якщо манка розбухне, може вийти ідеальний десерт. Також слід врахувати, що чим більше жирності в тесті (вершкове масло, жирна сметана), тим рассыпчатей вийде кінцевий результат. Легкості додасть готовому блюду білок, який буде взбит окремо і акуратно введений в готове тісто перед випіканням. Врахуйте, що різати манник слід після охолодження, тоді на зрізі вийде рівна зерниста поверхня.

Пробуйте свої сили в перетворенні звичайної манної каші шедевр і приємного вам апетиту!