Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

Як приготувати манник в мультиварці: відео-рецепт

Як приготувати манник в мікрохвильовці?

Для пирога з манки, який буде готуватися в мікрохвильовці, знадобиться:

  • манка – 1 ст;
  • цукор – 1 ст;
  • молоко або кефір – 1 ст;
  • пшеничне борошно – 1 ст неповний;
  • півпачки маргарину;
  • два курячих яйця;
  • 0,5 ч л розпушувача;
  • ванільний цукор.
  • Манну крупу замочити в молоці або кефірі, за годину до неї надіслати всі інші продукти.
  • Перемішати, щоб маса вийшла однорідною. Головна умова – не повинні бути присутні грудочки.
  • Викласти тісто у форму для мікрохвильової печі і відправити запікатися при потужності 600 на 9-10 хв.
  • З вигляду манник не дуже привабливий, так як не має звичної золотистої скоринки, але його смакові якості нічим не поступаються десерту, приготовленому в духовці.

    Манники смажені: швидкий рецепт

    По-швидкому здивувати домочадців і гостей, заглянувших на чай, можуть манники на сковороді. Також цей рецепт можна використовувати, коли в холодильнику залишилася недоїдена манка. Для приготування потрібно:

    • 500 мл молока;
    • 8-10 ст л манки;
    • 2-4 ст л цукру;
    • одне куряче яйце;
    • трохи борошна;
    • ванілін;
    • мармеладні цукерки.

    З молока і манки зварити густу манну кашу. До неї додати цукор, ваніль. На стіл насипати борошна, і поки манна каша гаряча, зліпити манники. У кожен з них покласти по желейної цукерці.

    Яйце збити і перед відправкою на сковорідку вмочити в нього кожен манник. Обсмажити їх з обох сторін і можна дивувати своїх рідних і близьких оригінальної манною кашею.