Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

Як спекти маннік на вершках?

Для лепешняку на вершках потрібно запастися самими жирними вершками, які знайдете. Отже, підготуємо продукти:

  • сільських густих вершків – 1 ст;
  • манки – 0,5 ст;
  • 75 мл рафінованої рослинної олії;
  • цукрового піску – 1 ст;
  • борошна – 1 ст;
  • 1 ч. л. гашеного соди;
  • ізюм;
  • для ароматизації цедра лимона або ванільний цукор.
  • Змішати вершки з цукровим піском, крупою і соняшниковою олією, залишити на годину набрякнути.
  • Після — приєднати соду, пшеничне борошно, лимонну цедру і родзинки.
  • Зробити тісто, дати йому постояти 30 хв.
  • Висипати масу в підготовлену форму, випікати 35 хв при 180 градусах.
  • Як приготувати манник з сиром?


    Смачно, ситно і корисно – це все про манник з сиром. Дітям неодмінно сподобається таке ласощі, а готують його з таких складових:

    • 0,5 кг сиру домашнього;
    • два склянки манки;
    • склянка сметани;
    • два склянки цукрового піску;
    • 5 курячих яєць;
    • 1 год л соди або розпушувач;
    • ванілін.
  • Сир пропустити через м’ясорубку.
  • Жовтки відокремити і відправити до сиру.
  • Туди ж додати сметану, крупу, ваніль, цукровий пісок, гашену соду.
  • Окремо збити білки до тугої піни.
  • Акуратно вмішати білки в сирно-манну суміш.
  • Викласти тісто у форму і готувати 50 хв. Температура в духовій шафі має знаходитися на позначці 180.