Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

Як спекти манник без борошна?


Манна крупа – це подрібнені тверді сорти пшениці, тому можна сказати, що манка є своєрідною борошном, але більш крупного помелу. У класичному рецепті лепешняку не передбачається додавання борошна, тому можете сміливо готувати будь-який з вище наведених рецептів без використання пшеничного борошна, замінюючи її манною крупою. Експериментуйте, можливо, варіант із застосуванням тільки манки доведеться вам більше по душі.

Як приготувати маннік на сковороді?

Принцип приготування тіста стандартний, відмінність лише в способі випікання.

Для лепешняку на сковороді необхідна сковорідка з товстим дном, яку рясно змастити вершковим маслом.

  • У неї викласти заздалегідь підготовлене тісто і поставити на плиту, накривши кришкою.
  • На середньому вогні витримати сковороду протягом 40-45 хв. після цього часу на поверхні пирога повинна вийти желеподібна маса.
  • Вогонь під сковородою вимкнути і залишити доходити маннік на плиті ще хвилин 15. Для того щоб манник дістався сковороди легко, необхідно приготувати вологе рушник, на який поставити сковороду після «доходження» пирога.
  • Через 3-5 хв можна перевернути сковороду і викласти маннік на блюдо.