Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна
Як приготувати маннік на кефірі в духовці: покроковий рецепт
Спробуємо разом приготувати смачний манник, а покрокові фото допоможуть це зробити. Готуємо інгредієнти:
кефір – 1 ст;
манка – 1 ст;
три яйця;
цукровий пісок – 0,5 ст;
0,5 год л соди;
1 пакетик ваніліну;
для змащування форми вершкове масло;
наповнювач за смаком (родзинки, будь-які ягоди).
Готуємо так:
Залити кефіром крупу, перемішати, залишити набрякнути. Зазвичай цей процес триває не менше однієї години.
Приєднати до набряклої манної крупі яйця, цукровий пісок, всипати ванілін, попередньо збивши яйця до появи стійких піків.
Всипати соду, до цього погасити її оцтом. Якщо хочете, додати родзинки або ягоди.
Готову масу відправити у форму для випічки, рясно оброблену вершковим маслом. Готувати при 180-190 градусах в духовій шафі 40 хв. Перевіряти, чи готове, дерев’яною паличкою.
Подавати пиріг можна як в охолодженому вигляді до чаю, так і в теплому з варенням в якості основного блюда на сніданок.