Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

Як приготувати маннік на кефірі в духовці: покроковий рецепт

Спробуємо разом приготувати смачний манник, а покрокові фото допоможуть це зробити. Готуємо інгредієнти:

  • кефір – 1 ст;
  • манка – 1 ст;
  • три яйця;
  • цукровий пісок – 0,5 ст;
  • 0,5 год л соди;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • для змащування форми вершкове масло;
  • наповнювач за смаком (родзинки, будь-які ягоди).

Готуємо так:

  • Залити кефіром крупу, перемішати, залишити набрякнути. Зазвичай цей процес триває не менше однієї години.
  • Приєднати до набряклої манної крупі яйця, цукровий пісок, всипати ванілін, попередньо збивши яйця до появи стійких піків.
  • Всипати соду, до цього погасити її оцтом. Якщо хочете, додати родзинки або ягоди.
  • Готову масу відправити у форму для випічки, рясно оброблену вершковим маслом. Готувати при 180-190 градусах в духовій шафі 40 хв. Перевіряти, чи готове, дерев’яною паличкою.
  • Подавати пиріг можна як в охолодженому вигляді до чаю, так і в теплому з варенням в якості основного блюда на сніданок.