Як приготувати пишний і розсипчастий пиріг манник: покрокові рецепти лепешняку в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці з ідеями начинок для лепешняку без борошна

Як приготувати маннік на молоці?

Якщо у вас в холодильнику немає кефіру, не біда. Смачний, таїть у роті пиріг з манки можна зробити і на молоці. Готуємо продукти:

  • молоко – 1 ст;
  • масло вершкове – 30-40 г;
  • манка – 1 ст;
  • три курячих яйця;
  • цукор – 1 ст (неповний);
  • пшеничне борошно – 1 ст;
  • 1 ст л розпушувача (можна використовувати соду з оцтом);
  • 100 мл рафінованої олії.
  • Стакан молока нагріти, долучити вершкове масло, цією рідиною манку залити.
  • Курячі яйця збити, всипати цукор.
  • До них приєднати рослинне масло і збити міксером.
  • Яєчну масу і набряклу манку перемішати.
  • Окремо з’єднати пшеничне борошно з розпушувачем, всипати до молочно-манної масі, перемішати.
  • Запікати 40 хв у духовій шафі температура повинна знаходиться на позначці в 180 градусів.
  • Як приготувати маннік на сметані: рецепт з фото


    Не вийти такий пиріг просто не може. Навіть ті, хто пробує приготувати десерт вперше, залишаються задоволені отриманим результатом. Готуємо складові для смачного пирога:

    • домашня сметана – 1 ст;
    • манка 1 ст;
    • цукровий пісок – 1 ст;
    • 1 год л соди.

    Тепер поділимося самим покроковим процесом:

  • З’єднати манку зі сметаною. Залишити набухати не менше, ніж на годину.
  • Збити яйця з додаванням цукру.
  • Перемішати манну суміш зі збитою яєчною. Додати соду.
  • Тісто перекласти у форму і запікати 30-40 хв у духовій шафі при 170-190 градусах.