Як зробити молочний коктейль з сиропом?
Коктейль з сиропом – виграшний варіант охолоджуючого напою для отримання однорідної консистенції і більш вираженого смаку. Вибирайте сироп або топпінг з будь-яким смаком, який вам до душі, а за відсутності такого – беріть будь-відносно рідке варення, особливо смачно буде з полуничним, малиновим, вишневим і смородиновим джемом. Рецепт виведений на 2 великих склянки:
- Холодне молоко – 0,5 л;
- Морозиво пломбір – 150 г;
- Сироп фруктовий, ягідний або шоколадний – 3 ст л.
До молока відправляємо розм’якшене вершкове морозиво, вливаємо сироп і збиваємо на великих обертах, поки не з’явитися характерна повітряна піна.
Як зробити молочний коктейль з фруктами?
В якості добавки до молочного коктейлю підійдуть будь-які фрукти, які вам подобаються, але особливою популярністю користуються молочні коктейлі з:
- ківі;
- персиком;
- абрикосом;
- динею;
- ягоди — малина, чорниця, смородина;
- а також міксом з них.
Рецептура і пропорції фруктово-молочного коктейлю не відрізняються від зазначених у класичному варіанті, а додавання кількості фруктів виконується за вашим смаком.
Важливо знати, що перш ніж потрапити в ваш коктейль, фрукти і ягоди повинні бути оброблені: очистіть їх від шкірки, вийміть всі кісточки і перебити в блендері з невеликою кількістю цукру (за бажанням), а вже потім додайте інші інгредієнти у вигляді молока, морозива, вершків і т. д.
Натуральні фрукти не містять такої кількості цукру як, наприклад, варення або покупні сиропи. Тому якщо хочете, щоб молочний коктейль вийшов насичено солодким, додайте за смаком цукор або рідкий мед в момент збивання напою.