Прості рецепти приготування найсмачніших повітряних молочних коктейлів в домашніх умовах з молока і морозива з фруктами і ягодами, з сиропом і соком, за класичним рецептом і як в макдональдсі покроково
Рецепт молочно-карамельного коктейлю
Цей напій вимагає трохи більше клопоту, ніж його класичний побратим. Але, спробувавши його хоча б раз, ви переконаєтеся, що воно того варто. Звичайно, завжди можна додати в молочний коктейль карамельний топпінг з магазину, але смачніше і корисніше буде зробити карамель самостійно. Складові:
Молоко – 500 мл;
Морозиво ванільне – 2-3 кульки;
Цукор – 5 ст л;
Тертий шоколад і банани для прикраси.
У невеликій посудині на малому вогні розтопити цукор. Робити це потрібно, постійно помішуючи, щоб не упустити момент, коли карамель почне темніти.
Коли маса стане золотистою, додаємо 6-7 ст л води і, на забуваючи увесь час помішувати, доводимо карамельну субстанцію до сиропоподібну консистенції.
Вливаємо в отриману масу молоко і доводимо до закипання. Прибираємо посуд з карамельним молоком з вогню і охолоджуємо. Після, накривши посудину, ховаємо на пару годин в холодильник.
Лише після охолодження до 5-6°С молоко відправляємо в чашу блендера, додати морозиво і збиваємо секунд 15.
Напій розливаємо в келихи для коктейлів, прикрашаємо кружечками банани, посипаємо тертим шоколадом і подаємо з трубочками.