Прості рецепти приготування найсмачніших повітряних молочних коктейлів в домашніх умовах з молока і морозива з фруктами і ягодами, з сиропом і соком, за класичним рецептом і як в макдональдсі покроково

Як зробити молочний коктейль будинку без морозива?

Навіть якщо вдома не виявилося морозива, без смачного і корисного молочного коктейлю ви все одно не залишитеся. Приготуйте:

  • Апельсиновий сік (банановий, абрикосовий, полуничний, персиковий – кому який подобається, а також дуже смачно буде з міксом з 2-х видів соку) – 0,3 л;
  • Банан – 1 великий плід;
  • Вершки – 0,3-0,5 л – за смаком;
  • Лід, дрібно колотий – за бажанням.

Банан попередньо розрізати на кружечки, покласти всі інгредієнти в блендер і збити в однорідну субстанцію. Лід додати вже після того як наллєте напій по склянках.

Як зробити молочний коктейль повітряним з пінкою: головні секрети

Вище ми привели 12 кращих рецептів домашніх молочних коктейлів. На завершення, давайте закріпимо пройдений матеріал підбиттям підсумків, щоб у вас завжди виходили смачні напої з густою і повітряної пінкою:

1. Молоко краще вибирати з показником жирності на позначці від 2,5 до 3%. Але самий головний критерій – температура молока. Чим воно холодніше, тим швидше і легше зіб’ється коктейль в потрібну густу консистенцію, тим легшим буде пінка. Найкраще молоко збивається при температурі +6°С.
2. Дотримуйтесь пропорції, зазначені в рецептах, не шкодуйте морозива і не переборщуйте з рідкої складової, інакше ризикуєте отримати не тільки зайво рідкий напій без апетитної пінки, але і без відчутного смаку та солодощі.
3. Збивайте ваші молочні коктейлі на великих обертах протягом 15-20 сек на блендері або 2-3 хвилин міксером.

Читайте також нашу статтю про смачні рецепти домашнього морозива.