Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами

Приготування домашнього йогурту в мультиварці


Для приготування йогурту можна застосовувати таке чудо техніки, як мультиварка. Для цього необхідно:

  • змішати молоко із закваскою, згідно інструкції на упаковці закваски;
  • влити отриману рідину в чашу мультиварки і включити функцію «йогурт», така є в багатьох сучасних електронних диво-горщиках; якщо ж такої функції у вас немає, тоді натискаєте «підігрів».
  • через 8-12 годин йогурт буде готовий.

А про страви, які можна приготувати з застосуванням мультиварки, читайте в статті: «Кращі рецепти для мультиварки з фото: супи, м’ясо, курка, плов. Пироги і запіканки в мультиварці».

Як приготувати питний йогурт в домашніх умовах?


Для питного йогурту знадобиться підготувати:

  • 1 л молока;
  • 2 ст л натурального йогурту.
  • Молоко закип’ятити, остудити до 45°С.
  • Додати живий йогурт, перемішати.
  • Закутати посуд з закваскою в ковдру, залишити в теплі на ніч.
  • Вранці отриманий йогурт перемішати, перелити в скляний посуд і відправити в холодильник охолоджуватися.
  • Отримати питний йогурт можна, використовуючи суху закваску. До максимальної пропорції молока, зазначеної на упаковці заквасці, додайте ще 250 мл, тоді у вас вийде більш рідкий питний йогурт.