Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами
Чому не виходить приготувати домашній йогурт: головні помилки
Іноді трапляється, що йогурт не виходить, хоча вся технологія була витримана. Що може послужити причиною не сквашування молока?
Посуд для приготування повинна бути скляною. Не завжди виходить йогурт, якщо готувати його в алюмінієвій або пластиковій тарі.
Не слід застосовувати добавки у вигляді ягід, фруктів, шоколаду, цукру в процесі приготування. Їх приєднують вже готовий сквашенный продукт.
Густота кінцевого продукту безпосередньо залежить від жирності молока, це слід враховувати при сквашуванні.
Додавання закваски у занадто гаряче молоко призводить до загибелі бактерій і сквашивание не відбувається.
Посуд для приготування йогурту повинна бути стерильною, а температура стабільною.