Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами

Чому не виходить приготувати домашній йогурт: головні помилки


Іноді трапляється, що йогурт не виходить, хоча вся технологія була витримана. Що може послужити причиною не сквашування молока?

  • Посуд для приготування повинна бути скляною. Не завжди виходить йогурт, якщо готувати його в алюмінієвій або пластиковій тарі.
  • Не слід застосовувати добавки у вигляді ягід, фруктів, шоколаду, цукру в процесі приготування. Їх приєднують вже готовий сквашенный продукт.
  • Густота кінцевого продукту безпосередньо залежить від жирності молока, це слід враховувати при сквашуванні.
  • Додавання закваски у занадто гаряче молоко призводить до загибелі бактерій і сквашивание не відбувається.
  • Посуд для приготування йогурту повинна бути стерильною, а температура стабільною.