Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами

Домашній йогурт з молока: технологія приготування


Класична технологія закваски домашнього йогурту має наступний вигляд:

  • Молоко повинно мати температуру 40-45°С, так як при показаннях на термометрі вище 50°С бактерії можуть загинути.
  • В молоко вводять рідку або суху закваску. Тепла середовище сприяє «роботі» йогуртових бактерій.
  • Перетворення молока в йогурт займає до 12 годин. Весь процес сквашування повинен проходити при температурі близько 40°С.
  • По закінченні відведеного часу готовий йогурт потрібно охолодити до 5°С, в іншому випадку він може перекиснуть.
  • Закваска для домашнього йогурту: як вибрати?

    У продажу є досить багато різноманітних заквасок, які обіцяють неперевершений смак йогурту і масу корисних властивостей. Як вибрати з такого достатку дійсно якісний продукт?

    • Спочатку зверніть свою увагу на склад.
    • Віддавати перевагу слід тій заквасці, в якій більше різновидів корисних бактерій.
    • Вітається присутність не тільки лакто-, але і біфідобактерій.
    • Також припадуть до речі додаткові вітаміни і мікроелементи в заквасці, цей корисний бонус «по душі» багатьом споживачам.