Домашній йогурт в йогуртниці: класичний рецепт
Йогуртниця значно полегшує процес приготування і гарантує 100% якість смачного йогурту. Головна «фішка» йогуртниці – підтримання обраної оптимальної температури протягом всього періоду сквашування, що є дуже важливою умовою виготовлення.
Домашній йогурт в йогуртниці робиться дуже просто.
- Для цього потрібно змішати молоко з кисломолочними бактеріями, згідно інструкції на упаковці закваски.
- Отриману суміш розлити в порційний баночки-йогуртниці і залишити на 8-10 годин.
Рецепт домашнього йогурту без закваски
Якщо так вийшло, що закваску ви не знайшли, то зробити йогурт в домашніх умовах можна за допомогою молока і покупного кисломолочного продукту типу «Данон» або «Активія».
- Для приготування закип’ятіть 1 л молока.
- Остудіть його до 40-45°С.
- В теплу рідину додайте 120-150 мл вищезазначеного йогурту і перемішайте.
- Сквашиваться продукт буде близько 6-8 годин. Все це час посуд з йогуртом повинна знаходитися в теплі.
- Підтримати тепло на позначці 40°С можна, якщо готуєте йогурт в мультиварці або помістивши посуд в нагріту до потрібної температури духовку.