Прості рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, термосі і банку в домашніх умовах: йогурти з молока, закваски та сметани, солодкі йогурти з ягодами і фруктами

Домашній йогурт в йогуртниці: класичний рецепт


Йогуртниця значно полегшує процес приготування і гарантує 100% якість смачного йогурту. Головна «фішка» йогуртниці – підтримання обраної оптимальної температури протягом всього періоду сквашування, що є дуже важливою умовою виготовлення.

Домашній йогурт в йогуртниці робиться дуже просто.

  • Для цього потрібно змішати молоко з кисломолочними бактеріями, згідно інструкції на упаковці закваски.
  • Отриману суміш розлити в порційний баночки-йогуртниці і залишити на 8-10 годин.

Рецепт домашнього йогурту без закваски


Якщо так вийшло, що закваску ви не знайшли, то зробити йогурт в домашніх умовах можна за допомогою молока і покупного кисломолочного продукту типу «Данон» або «Активія».

  • Для приготування закип’ятіть 1 л молока.
  • Остудіть його до 40-45°С.
  • В теплу рідину додайте 120-150 мл вищезазначеного йогурту і перемішайте.
  • Сквашиваться продукт буде близько 6-8 годин. Все це час посуд з йогуртом повинна знаходитися в теплі.
  • Підтримати тепло на позначці 40°С можна, якщо готуєте йогурт в мультиварці або помістивши посуд в нагріту до потрібної температури духовку.